Agile Coaching

Agile Coaching

Agile coaching en advies op maat
Agile is momenteel erg hot.
Veel organisatie zijn bezig of overwegen Agile te gaan werken. De theorie is over het algemeen vrij overzichtelijk.
Echter de praktijk is veel weerbarstiger. Agile vergt een verandering op alle niveau’s van de organisatie. Agile werken is niet een nieuw soort project management die we met wat team aanpassingen en wat Agile trainingen kunnen invoeren. Het vergt een hele andere denkwijze. Het is een werkelijke cultuur verandering van de organisatie.
Soms kan het invoeren in een grote Big-bang, zoals bij de ING, helpen om de cultuur omslag versnelt te laten plaatsvinden. Immers Agile kent allerlei specifieke rituelen die voorschrijvend zijn in het Agile werken. Bij andere organisatie wordt de weg van geleidelijkheid gevolgd. Beidde hebben zo zijn voor en nadelen. Hetzelfde geldt voor het te kiezen Agile framework, zoals Safe, Less, Nexus, Spotify of Scrum of Scrums , of wordt het een combinatie. Elke organisatie is verschillend qua grote, organisatie structuur en cultuur.
Wat is nu precies de goede weg en met welk framework start je?

Een Agile Coach kan je daarmee helpen. Wat doet een Agile Coach? Hij of zij begeleid de organisatie naar zelforganisatie binnen het kader van Agile werken en denken. Dit op alle niveaus van de organisatie. Creëert als eerste “awareness” binnen alle gelederen, zodat iedereen begrijpt waar Agile over gaat, wat er mogelijk zou kunnen veranderen. En onderzoekt ook hoeveel bereidheid er is om deze verandering  mogelijk te maken. Houdt “World Cafe’s” om hier inzicht in te krijgen. Er zijn altijd mensen die de verandering omarmen, maar er zijn er ook die er faliekant tegen zijn en een grote midden groep. Een goede Agile Coach weet hoe je hiermee om dient te gaan en ook wanneer de tijd nog niet rijp is. Bij veel weerstand kan het verstandig zijn klein te starten en er nog niet zoveel ruchtbaarheid aan te geven.

Kortom een Agile coach werkt op een aantal niveau’s;

  • Organisatie niveau
  • Team niveau
  • Individueel niveau

Geeft training, creëert awareness, creëert een “Sense of Urgency” , coacht de teams en kan interveniëren op persoonlijk niveau.

De coaches bij Hyparxis zijn allemaal zeer ervaren en kennen behalve de Agile frameworks ook verschillende coaching modellen en theorieën. En kunnen deze ook toepassen, zoals Theorie U, Spiral dynamics, NLP (Neuro-linguistisch Programmeren), TA (Transactionele Analyse), Systemisch denken (Peter Senge), Lencioni, Stefen Covey.  Maar zijn ook kundig in het toepassen van Lean & Agile Tools, zoals Value Stream mapping, Ishikawa, Sipoc, A3 management, Story mappen, affinity planning en opstellen van “rolling lookahead” planningen over Agile teams heen.

 

Kosten:

  • De kosten zijn 125 per uur ex btw.
  • Voor een hele dag (bijvoorbeeld voor een workshop)  700,- ex BTW
  • Voor het begeleiden van een sprint (sprintplanning, 2 x Refinement, 2 x standup, review en Retro)  3200,- ex BTW

Geïnteresseerd? Neem contact op

Vul onderstaand formulier in en maak vrijblijvend een afspraak

Druk op Nu verzenden en je wordt spoedig geholpen