Agile Startup

Agile Startup

AGILE STARTUP
Kost het je moeite om aan de wensen van de klant te voldoen? Staan je teams onderdruk om de beloftes naar de klant waar te maken? Laat de sfeer te wensen over? Loopt het allemaal niet zo goed door. Zijn er communicatie problemen, zowel intern als extern.
Een Agile Startup kan je helpen deze problemen op te lossen.

Oplossing?
De oplossing is Agile. Dat is waar de grote organisaties zich mee bezig houden om te voldoen aan de steeds snellere veranderingen van de markt. Agile betekent “flexibel”.

Wat zijn de karakteristieken van Agile?:

• De focus ligt op product excellence en businesswaarde.

• Het management faciliteert in plaats van dat het top-down stuurt: de manager stuurt niet, maar heeft als taak om de juiste omgeving te creëren zodat de teams kunnen leren en groeien.
• Mensen communiceren rechtstreeks in plaats van via escalaties en managementlagen, problemen worden door mensen zelf opgelost.
• Teams hebben autonomie om zélf te bedenken wat de beste aanpak is om het doel te bereiken waarvoor ze verantwoordelijk zijn.
• Er zijn geen projecten en projectmanagers meer, want het werk wordt naar mensen gebracht in plaats van mensen naar werk; waarde wordt gerealiseerd door continu meetbaar te optimaliseren en de klant er vanaf het begin bij te betrekken.
• Vakmanschap en werkplezier staan centraal
• De agile-bedrijfscultuur zorgt voor het juiste gedrag: vertrouwen, samenwerking, openheid, transparantie, respect en waardering in plaats van hiërarchie, compliance, controle en rigide processen

 

Agile is niet alleen geschikt voor de grote organisaties. Juist de midden en klein bedrijven kunnen Agile vaak gemakkelijker implementeren dan de grote logge organisaties.
De Agile Startup is juist voor het midden en klein bedrijf.
Agile Startup is een agile trainings programma specifiek voor het midden en klein bedrijf die Agile werk en -denkwijze willen omarmen en integreren in hun organisatie.

Waarom zou je hiervoor kiezen?
Agile heeft zijn sporen inmiddels meer dan verdient. Zoals gezegd; grote organisatie zoals de ING, ABN-Amro, de Belastingdienst en nog vele anderen zijn al verschijnende jaren bezig om hun organisatie om te vormen naar een Agile organisatie. Dat doen zij omdat Agile een grote meerwaarde heeft voor de organisatie en hun klanten. Hoewel Agile oorspronkelijk ontwikkeld is vanuit de software ontwikkeling wordt het nu toegepast op alle domeinen van een organisatie.
Belangrijke voordelen van de Agile werk en -denkwijze zijn;
• Je leert sneller in te spelen op de wensen van de klant
• Teams gaan beter en efficiënter samenwerken
• Teams worden autonomer, vragen minder sturing en kunnen dus zelfstandiger werken
• Resultaten worden veel sneller behaald en kunnen sneller worden beoordeeld door de klant
• Je creëert een cultuur van continue verbetering.

Tijdens dit trainingsprogramma worden de medewerkers c.q. teams getraind in de Agile denk en werkwijze. Tijdens deze Agile Startup worden je medewerkers getraind op Agile Scrum Foundation niveau en worden begeleidt in het inbedden van de Agile denk en-werkwijze.

De opbouw van de Agile Startup in je organisatie wordt in onderling overleg bepaald.

Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan.

 

Geïnteresseerd? Neem contact op

Vul onderstaand formulier in en maak vrijblijvend een afspraak

Druk op Nu verzenden en je wordt spoedig geholpen