Agile Scrum Product Owner training (Exin)

Agile Scrum Product Owner training (Exin)

Wil je als Product Owner de klant nog beter leren begrijpen en je rol als PO naar het team nog beter vervullen. Dan is deze Agile Scrum Product Owner training wat je zoekt.
De Product Owner is in Scrum de rol die de klant vertegenwoordigd. Maakt deel uit van het Scrum team en is verantwoordelijk voor de waarde creatie. Zorgt dat de vereiste functionaliteiten zijn beschreven als user Stories in de Product Backlog en zijn geprioriteerd. De uitdaging van de Product Owner is om de Backlog zodanig op orde te brengen en te houden dat het maximale businesswaarde creëert en dat het team op snelheid blijft.


Wat ga je leren tijdens deze Agile Scrum Product Owner training?

Een Agile Scrum Product Owner zorgt ervoor dat de opgeleverde producten uit Agile Scrum projecten de meeste waarde toevoegen voor de klant. Om dit te doen, geeft de Product Owner richting, neemt beslissingen en zorgt ervoor dat het Team op de juiste doelstellingen is gericht. De Product Owner is actief, betrokken, communiceert goed en zorgvuldig en luistert naar de argumenten van het Team.
De Product Owner beschrijft de visie, maar ook de grenzen waarbinnen deze visie moet worden gerealiseerd. Dit wordt bereikt door het maken, onderhouden en prioriteren van Product backlog. Het is de verantwoordelijkheid van de Product Owner om ervoor te zorgen dat het project daadwerkelijk waarde creert. Een goede Product owner begrijpt de business en de markt, is de stem van de klant (intern of extern) en beheert de levenscyclus van het product of dienst.


Inhoud van de Agile Scrum Product Owner training

De training bestaat uit 3 dagen
Dag1
We belichten de rol van Product Owner in een Agile Scrum team. Wat zijn de belangrijkste Agile concepten. Taken en verantwoordelijkheden van de Product Owner. De rol als Product Owner binnen IT Service Management. De interactie met andere rollen zoals de Scrum Master en het development team.

Dag2
Hoe kom je van een bedrijfs of product visie naar een Product backlog. Het creëren van User Stories (Epics, non-functional en functional requirements) en de Refinement daarvan. De rol van de Product Owner bij het creëren van de Sprint Backlogs. Monitoren en communiceren van de voortgang. Hoe blijf je als PO in controle over de opleveringen van de teams en zorgt je dat er waarde gecreëerd blijft worden.

Dag3
Hoe ga je als Product Owner om met complexe projecten, schalen van Agile. Werken met meerdere teams. Hoe wordt je voorspelbaar en kun je begrotingen maken wanneer je werkt met meerdere teams. Toepassen van Agile in verschillende soort projecten. Hoe zorg je dat je business waarde blijft creëren.
In de middag bereiden we het examen voor met een proefexamen en bespreken dit na. De deelnemers krijgen uitleg en tips over het examen. Daarna vindt het officiële examen plaats.


Wat heb je geleerd aan het einde van de training

• Vertrouwen in je rol als Product owner
• Beschik je over de nodige kennis om je rol goed uit te voeren
• Heb je ervaring opgedaan in verschillende praktijk situaties o.a
• Creëren van User Stories
• Houden van Refinements sessies
• Maken van release planning
• Heb je veel inspiratie opgedaan van je medecursisten.
• Ben je klaar gestoomd voor het Exin Scrum Product owner examen.

Duur

De Agile Scrum Product Owner training duurt drie dagen. De eerste twee dagen zijn na elkaar, de derde dag is één of twee weken later. Op de laatste dag wordt ’s middags het examen afgenomen.

Doelgroep

Je werkt als professional in een organisatie die bezig is met een Agile. Je wilt je verder verdiepen in de Agile-filosofie en Scrummethodologie en als Product Owner aan de slag in je Agileteam en organisatie.

Voorkennis

Voor deze training is kennis op het niveau van Agile Scrum Foundation nodig.

Examen & Certificaat

Na een succesvol afgelegd examen ontvang je van EXIN het officiële certificaat Agile Scrum Product Owner. Het examen is met gesloten boek examen en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Om te slagen moet 65% van de vragen correct beantwoord zijn (26 uit 40).
Het examen duurt 90 minuten en kan op papier of online worden afgenomen.


Materiaal

Deelnemers ontvangen enige tijd voor aanvang van de training een uitgebreide map met presentaties, praktijkopdrachten, casus, voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst.

Werkwijze

De Agile Scrum Product Owner training kenmerkt zich door een interactieve aanpak, waarbij theorie, discussie, cases met opdrachten en examenvragen elkaar afwisselen. Deelnemers worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan de praktische sessies om zo veel mogelijk uit de training te halen. Daarmee bereiden deelnemers zich optimaal voor op het examen én kunnen ze de opgedane kennis en inzichten direct in praktijk brengen.

In company

Deze Agile Scrum Product Owner training is te volgen als onderdeel van het open-rooster-programma op een van onze cursuslocaties, maar ook als een in-company-training op een locatie naar keuze. Maatwerk geeft de mogelijkheid om een aangepast trainingsprogramma te ontwerpen dat maximaal aansluit bij de wensen van je organisatie. Voor een in-company-training spreken we in een uitgebreid intakegesprek af hoe wij de best mogelijke resultaten kunnen leveren.

Algemene voorwaarden

Onze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze trainingen en workshops. Deze staan op onze website.

Informatie

Wil je informatie over maatwerktrajecten en in-company-trainingen, neem dan contact op via het contact formulier of bel +31651119557


Kosten

De kosten € 1.575,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, eenmalige examen kosten en het boek “Scrum Product Ownership” van Robert Galen. Heb je een groepje en kan de training “in company” plaatsvinden dan zijn staffelkortingen mogelijk. Dit kan oplopen tot zo’n 50% afhankelijk van de groepsgrootte.
Als je slaagt voor het Exin examen ontvang je een officieel Exin certificaat en 200,- euro korting op een vervolg training, zoals de Agile Scrum Master of een andere training.


Praktische zaken op een rij

• Kosten: € 1575,- ex btw.
• Tijdsduur cursus: 3 dagen
• Minimum aantal: 3
• Materiaal: trainingsmap en het boek “Scrum Product Ownership” van Robert Galen
• Korting op vervolgtraining: €200,-

Aanmelden

Kies een training en meld je eenvoudig aan.

Wat vinden klanten?